Trekkings uitslag, verslag + Foto's TDV 2018. (klik hier)

Trekkingsuitslag verloting 2018
Klik hier >>> Uitslag verloting 2018 Website..pdf

Prijzen afhalen t/m 31 December 2018 bij Fokkolina de Groot, Hoofdweg 83 te Tjuchem.

9 de editie Tjuchster Dörps Vermoak

We kunnen met zijn allen terug kijken op een zeer geslaagd feest!!!

Om 14.00 uur waren er 35 deelnemers aanwezig voor het middag programma. Deze waren ingedeeld in 6 groepen en groep 4 tm 6 kon gelijk in de huifkar stappen.
De fietsen waren voorzien van een naamkaartje en werden op een kar opgeladen.
Aan de inzittenden werd een feestelijke uitdossing uitgedeeld en de brillen en hoedjes maakten het tot een gezellige bedoening.
Om het geheel nog verder op te vrolijken hadden we Piet Blaauw uit Appingedam bereid gevonden om op zijn accordeon te spelen.
De Kar zat afgeladen vol en de schaal met hapjes was snel gevonden.
Kees Dekker uit Uithuizermeeden vertrok met de huifkar getrokken door twee Groninger paarden. Eerst een kleine rondgang door het dorp en vervolgens richting het station van Tjugchem-Meedhuizen.
Daar werd door de fam. Niehof een uitleg gegeven over de geschiedenis en moesten een aantal vragen beantwoord worden.

Vervolgens ging de tocht verder door Meedhuizen en werd er onderweg nog een keer gestopt om Klouk te spelen.
Hierna ging het verder richting de fam. Toonen.
Daar was het verzamelen en was er gelegenheid om iets te drinken.
Hier was een post waarbij met een panty over het hoofd met daarin een tennisbal geprobeerd moest worden om flesjes water om te gooien.
Hier werd ook gewisseld en de groepen die op de fiets waren gekomen gingen nu in de huifkar en de andere groepen stapten op de fiets.

Onderweg waren er een aantal posten zoals de slagroom toet, beroepen uitbeelden en natuur vragen en kon er bij de Troefmarkt van Eka een ijsco gehaald worden.

De inzet van de EHBO was niet nodig maar Harm werd regelmatig benaderd voor een klein pijntje, maar met een kusje erop was het weer opgelost.

Tegen 6 uur was iedereen terug en kon er begonnen worden met de barbecue.
Het feest terrein was weer leuk aangekleed en ook het gehele dorp was voorzien van onze mooie vlaggen.
Om 20.00 uur was het tijd om de andere aanwezigen welkom te heten en bekend te maken welke groep ‘s middags het beste had gepresteerd.
Deze werden naar voren gehaald en voorzien van een medaille.

Namens het TDV hebben we 800 euro beschikbaar gesteld voor een nieuwe versterker voor de ver. Van school & dorp. De oude versterker had het begeven en als dorp kunnen we niet zonder.

Aansluiten heeft boer Geert samen met Jannie de winnende loten getrokken en stond onze  dj. Martin Franken in de start blokken om de muzikale avond te beginnen.
Dit alles liep tot in de kleine uurtjes door en na een korte nacht was het om 10.00 uur zondag ochtend verzamelen voor het ontbijt. Ook toen waren de weersomstandigheden ons zeer goed gestemd.

We kijken terug op een zeer geslaagd feest en bedanken alle sponsoren en zij die ons geholpen hebben voor hun inzet!