Update versterkingsaanpak Dorp in eigen hand

Update versterkingsaanpak Dorp in eigen hand

We ontvangen signalen dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar Dorp in eigen hand en dat begrijpen we natuurlijk maar al te goed!
Daarom nu deze korte update met de belofte dat er binnenkort meer informatie volgt.
Een tijdje geleden alweer hebben jullie kunnen lezen dat ons voorstel voor Dorp in eigen hand is goedgekeurd en dat we aan de slag kunnen.
Het gezamenlijke persbericht bijvoorbeeld vinden jullie hier: Dorp in eigen hand 
Inmiddels zijn we gestart! We beginnen met zes woningen, drie in Steendam en drie in Tjuchem. De huishoudens die het betreft zijn hierover door ons benaderd.
Het gaat om woningen die bovenaan de lijst staan als het gaat om het beschikbaar komen van de versterkingsadviezen.
Na deze eerste groep willen we grotere aantallen (ongeveer 25 woningen) tegelijk gaan aanpakken, maar bij deze eerste zes willen we extra nauw betrokken zijn om er zeker van te zijn dat onze aanpak in de praktijk zo werkt als we voor ogen hebben.
Ondertussen krijgen we al vragen waar mensen zich kunnen aanmelden en daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.
Geweldig om te merken dat mensen zelfs zonder alle details te kennen al zo enthousiast zijn over onze aanpak.
Uiteraard krijgt iedereen de kans om mee te doen. Aanmelden wordt binnenkort mogelijk. Ons een e-mail sturen kan natuurlijk nu ook al, maar dat hoeft niet.
Iedereen krijgt ruim de gelegenheid om alle informatie tot zich te nemen en vragen te stellen. Niemand hoeft dus bang te zijn om de boot te missen!
In verband met het coronavirus zijn de mogelijkheden om mensen in groepen te informeren helaas nog beperkt.
Daarom zijn we nu onder andere bezig met een videoserie om op die manier iedereen toch op een handige manier meer uitleg te kunnen geven over het proces.
Daarnaast kunnen we nu echt gauw met het digitale Platform Fokus aan de slag Informatie. Platform Fokus 1.4[2009].pdf. Daar kunnen jullie dan ook makkelijk met al jullie vragen terecht die er ongetwijfeld zullen zijn.
Kortom, we zitten zeker niet stil en kunnen niet wachten om jullie binnenkort meer te kunnen laten zien op Platform Fokus.
Tot gauw!

OPROEP

Binnenkort willen we jullie graag per e-mail benaderen over het aanmelden voor Platform Fokus.
Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat het platform echt van de inwoners van Tjuchem en Steendam blijft en dat niet we niet allerlei aanmeldingen ‘van buiten’ krijgen.
Daarom bij deze het verzoek om mij (Mariska Goeree) even een e-mail te sturen met naam en adres, zodat we jullie gemakkelijk kunnen bereiken.
E-mails graag naar Mariska Goeree (uiteraard ook beschikbaar voor eventuele vragen). Bedankt voor jullie medewerking!

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?  Nieuwsbrief aanmelden.

(Foto Homepage met toestemming van Cor Stuut gepubliceerd.)