Update Snel Internet (22-10-2019)

Aanleg Snel Internet

 
Dat de aanleg van Snel Internet in 2018 is gestart  is jullie allemaal wel bekend.

Wat menigeen echter nog niet weet is dat er de laatste maanden flink vooruitgang is geboekt
mbt de werkelijke aanleg hiervan en dit dmv het inzetten van extra ploegen op zowel organisatorisch vlak als in het “veld”.

Zo zijn inmiddels in de gemeente De Marne de eerste honderden adressen aangesloten op snel internet en het werkt naar volle tevredenheid!

Dit heugelijk feit werd dan ook zeer toepasselijk gevierd, gedeputeerde Patrick Brouns sloot samen met wethouders Rudi Slager en Eltjo Dijkhuis,
EBG-bestuurslid Akke Groenewoud, directeur Jan Peter de Groot van Rodin, ambassadeurs van en deelnemers aan Snel internet Groningen de eerste honderden snelle internetverbindingen symbolisch aan in een boerderij in Vierhuizen.

Tijdens het event maakte gedeputeerde Patrick Brouns bekend dat er een doorbraak is voor (een deel van) de adressen die onterecht als grijs zijn bestempeld.
Achter de schermen is Breedband Noord-Groningen nu druk bezig om de afstemming hierover af te ronden.

Dit betekent dat ze binnenkort met uitsluitsel komen voor een deel van de bennietgrijs - adressen.

Ook in het noordelijk deel van de gemeente Eemsmond worden de laatste woningen op dit moment aangegraven, in het zuidelijk deel van deze gemeente worden de woningen geschouwd.

Tevens is men volop bezig in de gemeente Ten Boer (regio Wittewierum) waar de schouwingen ook zullen gaan plaatsvinden.

Bij deze schouwing komt er iemand kijken naar de situatie op het adres en spreekt de bewoner samen met de schouwer uw wensen en de mogelijkheden door.

Zo wordt er bepaald wat er nodig is om het adres optimaal aan te sluiten en wat de beste plaats voor de apparatuur is.

Een andere gemeente waar de nodige activiteiten zijn is Loppersum, hier zijn op sommige plekken ook de bekende graafploegen bezig en in een andere deel zijn de brieven de deur uit voor de te plannen schouwingen.
Daarnaast zijn ook in  de gemeentes Delfzijl en Appingedam de eerste brieven de deur uitgegaan mbt de aankondiging van de schouw.

Ook voor wat betreft de ontwikkelingen in de voormalige gemeente Slochteren verloopt het naar wens, momenteel is men bezig met de engineering van het netwerk binnen onze gemeentegrenzen.

Echter dit vergt een enorme inspanning en tijd om alles goed in kaart te brengen om het vervolgens zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren.

Al met al heel veel positieve berichten vanuit het snel internet front, we zullen nog even geduld moeten hebben,
maar dat het er voor ons komt is zeker.