29 December 2018 stond de jeugd weer op de planken.

Jeugdtheater Tjuchem weer een groot succes in MFC Velemansdroom.

Op  zaterdagavond 29 december j.l. waren de jeugdige actrices en acteurs weer het stralend middelpunt, in een volle zaal werden met verve de rollen gespeeld en hun enorme  inzet om het goed te doen, was geweldig om te zien.

De  basisschool jeugd speelde het stuk Cowboy Harry en de geheime goudklomp, geschreven door Lianne Jongsma-Oudijk.
Cowboy Harry was op zijn paard teruggekomen uit Gold- city met een grote goudklomp wat hij gevonden had, maar cowboy Harry verdwaalde, nam zijn intrek in een hotel en ja, toen werd het spannend, ook twee boeven kwamen naar het hotel en dan weet je het wel.
De goudklomp is niet veilig.
Maar een oma , die doet alsof ze stokdoof is hoort en ziet alles. Dus gelukkig eind goed al goed.
Deze rollen werden gespeeld door Marinus de Boer, Isa Kugel, Carlijn de Boer, Rohan v.d.Laan, Fern Smit, Anouk Oolders, Jasmine Vos.


Ook het tweede stuk was een groot succes en gespeeld door jeugd van 12 tot en met  16 jaar. Vol overgave en enthousiasme werd het toneelstuk De automaniak geschreven door Jim Keulemans voor het voetlicht gebracht.
In het gezin Sleutelaar is de heer des huizes jarig en hoopt alleen maar op cadeautjes die hij kan gebruiken voor zijn grote hobby namelijk auto’s en nog eens auto’s . Hij is zo’n autogek dat hij zijn dochters zelfs dafje en fiatje noemt.
Dan komt er bezoek van de buurvrouw, en ook zijn a.s. schoonzoon met een hilarische spraakgebrek komt langs met een cadeau… en wel een fiets. Dat is dus geen goed idee.
Maar een manager komt langs met een grote prijs , een autobouw pakket. Dat valt niet goed bij zijn vrouw en schiet behoorlijk in de stress, want 500 uur sleutelen aan een auto i.p.v. lekker thuis.
De rollen en typetjes werden gespeeld door Robi Smit, Arjen ter Veer, Sibren Staal,Jannah Toonen, Nina Koster, Laura Hensens en Laura Schmölzer.