Verslag en foto's PubQuiz

Verslag PUBQUIZ Tjuchem.


De vraag of De Plaaisterploats voldoende ruimte zou bieden voor de eerste pub-quiz in Tjuchem was reeds snel na de aankondiging van de quiz duidelijk.
Het initiatief voor de quiz werd door velen enthousiast ontvangen zodat we naar de Velemansdroom als pub moesten uitwijken.
Ook buiten de verenigingsleden hadden zich veel deelnemers gemeld.
Zo was er een team uit Siddeburen en was de sportclub (vooral de tafeltennissers met 20 deelnemers) goed vertegenwoordigd zodat we in totaal zo’n 70 quizzer in de gezellige zaal konden verwelkomen.


Tegen achten had entertainer Henk de Haan samen met z’n assistente de zaak op de rails en zette de 16 deelnemende quizteams op scherp.
De teams mochten zichzelf een naam geven met natuurlijk de gekste titels, zoals bijv. “de Piepoos, Trekvogels, Siddebuursters en Spoorloos”.
Met diverse thema vragen werden de deelnemers aan de tand gevoeld met onderwerpen over vogels, jeugdfoto’s van de deelnemers, volksliederen, vlaggen en andere gekke zaken.
Henk zijn manier van brengen zorgde natuurlijk voor veel hilariteit en plezier.


Na de puntentelling kon tegen tienen de uitslag door Henk bekend worden gemaakt.

Het team Spoorloos, bestaande uit Colette Heerlijn, Evert Koch, Natasja Dijkman en Frits en Diana Brontsema ging met de eer strijken en nam de “superbeker”  in ontvangst.
Goede tweede werd het team de Trekvogels met de kandidaten Jolanda Spijkerman, Johnny Kuiper, Mark Illing en Theo de la Ruelle.

Zoals het een echt gezellige pub betaamt bleef het ook na de quiz gezellig en bleef het zowel aan de bar als op de dansvloer tot in de kleine uurtjes  heerlijk druk.
Al met al blijkt een dergelijke avond volgens de deelnemers zeker voor herhaling vatbaar.

Helaas zijn de foto's niet van goede kwaliteit